Hoe werkt het?

HOE WERKT FOALSTART GEBOORTE MELDER?

Veulen op komst, altijd een mooie maar ook spannende tijd, vroeger was het dagen en soms nachten waken. Regelmatig vals alarm, weer in slaap zien te komen en s ’morgens brak opstaan. Met een FOALSTART ONE geboorte melder is dit verleden tijd, geen vals alarm en geen stress.

De FOASLSTART ONE  geboorte melder wordt op de vulva lippen van de merrie gehecht, als de bevalling begint komt de magneet los van de zender. Direct wordt het signaal via internet doorgegeven naar de FOALSTART Cloud. Vanuit hier wordt u direct gebeld.

Het systeem is de FOALSTART ONE  zender, die via het LoRa netwerk van KPN met de FOALSTART Cloud wordt verbonden, geen extra ontvangers of antennes om een betere bereikbaarheid te realiseren.  FOALSTART ONE geboorte melder  “ ontzorgt”, u kunt met een gerust hart gaan slapen.

Gebruikersvriendelijk

  • Aanmelden met gebruikersnaam en password. Hierna kunt uw zender registreren : naam merrie en telefoonnummer om gebeld te worden.
  • Controleer de zender op de plaats waar uw merrie gaat af-veulenen. Plaats de magneet in de zender en u krijgt een SMS met de boodschap dat “Foalstart zender van ……… is gereed voor gebruik”. Na 24 uur de magneet eruit halen, nu wordt u gebeld “Foalstart meldt dat de bevalling van …….. is begonnen”.
  • Is de ontvangst goed op de af-veulenplaats, dan kan de zender worden ingezet door uw dierenarts. (zie instructie video)
  • U wordt gebeld op het moment als het veulen wordt geboren. Als u niet opneemt krijgt u ook nog een SMS.

INZETTEN van de zender

Bij het inzetten van de FOALSTART ONE geboorte melder  is het belangrijk dat dit op de juiste manier wordt gedaan.

In de  instructie video wordt dit stap voor stap weergegeven.

Bestel direct!